Archive for június, 2012

Tokaji Borbarátnők ismét Tokajért!

szerda, június 27th, 2012

Sajtóközlemény

Május 21-én délután ünnepélyes keretek között, vidám hangulatban került sor a Tokaji Borbarátnők legújabb adományának átadására Bodrogkisfaludon, a Faluházban. A nyolcadik Tokaji Borbarátnők Báljának bevételéből származó támogatást a bodrogkeresztúri Eötvös József Iskolasegítő Közalapítvány javára ajánlották fel a hölgyek. A 200.000 Ft-os adományt Kecskés János az alapítvány elnöke vette át.

Képek a közgyűlésről:

(tovább…)

Haraszthy200

szerda, június 27th, 2012

Kaliforniai borok Tokaji szemüvegen át

Borbarátnők kóstoltattak

A „Harszthy200” című Sonoma-Tokaji rendezvénysorozat előfutáraként rendezett a Tokaji Borbarátnők Társasága borkóstolót a Tokaji Borok Háza pincéjében a Borfesztivál egyik érdekességeként. Haraszthy Ágoston, akit a kaliforniai borászkodás atyjaként ismerhetünk, 200 éve született augusztus 31-én. Az évforduló alkalmából egész nyáron a grófot ünneplik a kaliforniai Sonoma város Buena Vista Borászatában, melyet Haraszthy alapított 1857-ben. Ebből a borászatból ered az az ötlet, hogy Tokaj és Sonoma kössenek testvérvárosi kapcsolatot. A borbarátnők női érzékenységükkel egyből megragadták az alkalmat, hogy elővegyék boraikat és néhány kaliforniai palackot:

Szent Tamás Pince,

Mád 2011 Erzsébet Pince,

Zafír dűlő Furmint-Hárslevelű 2010

Mondavi Private selection Chardonnay 2010

Grand Circle Chardonnay 2010

(tovább…)

Bárdos Sarolta Borbarátnőnk az év Tokaji Borásza

csütörtök, június 21st, 2012

Nagy eséllyel indulhatna a borásznők szépségversenyén, de ő inkább csendben készíti borait és örül a szakma elismerésének. A Tokaj Nobilis szőlőbirtok üzletvezetője és tulajdonosa a szombati borászbálon kapta meg a rangos elismerést. Ennél a választásnál a jelölést a hegyközségek teszik meg, a jelöltekből pedig egy 88 főt számláló szakmai grémium hozza meg a döntést, így Bárdos Sarolta büszkén vehette át a szakmaelismerését jelentő díjat.

(tovább…)