• Tokaji Borbarátnők ismét Tokajért!

    Sajtóközlemény Május 21-én délután ünnepélyes keretek között, vidám hangulatban került sor a Tokaji Borbarátnők legújabb adományának átadására Bodrogkisfaludon, a Faluházban. A nyolcadik Tokaji Borbarátnők Báljának bevételéből származó támogatást a bodrogkeresztúri Eötvös József Iskolasegítő Közalapítvány javára ajánlották fel a hölgyek. A 200.000 Ft-os adományt Kecskés János az alapítvány elnöke vette át. Képek a közgyűlésről:

  • Haraszthy200

    Kaliforniai borok Tokaji szemüvegen át Borbarátnők kóstoltattak A „Harszthy200” című Sonoma-Tokaji rendezvénysorozat előfutáraként rendezett a Tokaji Borbarátnők Társasága borkóstolót a Tokaji Borok Háza pincéjében a Borfesztivál egyik érdekességeként. Haraszthy Ágoston, akit a kaliforniai borászkodás atyjaként ismerhetünk, 200 éve született augusztus 31-én. Az évforduló alkalmából egész nyáron a grófot ünneplik a kaliforniai Sonoma város Buena Vista Borászatában, melyet Haraszthy alapított 1857-ben. Ebből a borászatból ered az az ötlet, hogy Tokaj és Sonoma kössenek testvérvárosi kapcsolatot. A borbarátnők női érzékenységükkel egyből megragadták az alkalmat, hogy elővegyék boraikat és néhány kaliforniai palackot: Szent Tamás Pince, Mád 2011 Erzsébet Pince, Zafír dűlő Furmint-Hárslevelű 2010 Mondavi Private selection Chardonnay 2010 Grand Circle Chardonnay 2010

  • Bárdos Sarolta Borbarátnőnk az év Tokaji Borásza

    Nagy eséllyel indulhatna a borásznők szépségversenyén, de ő inkább csendben készíti borait és örül a szakma elismerésének. A Tokaj Nobilis szőlőbirtok üzletvezetője és tulajdonosa a szombati borászbálon kapta meg a rangos elismerést. Ennél a választásnál a jelölést a hegyközségek teszik meg, a jelöltekből pedig egy 88 főt számláló szakmai grémium hozza meg a döntést, így Bárdos Sarolta büszkén vehette át a szakmaelismerését jelentő díjat.