Archive for július, 2012

Mádi Furmint Ünnep 2012.

hétfő, július 23rd, 2012

XXII. Mádi Szüreti Napok, mely az idén Mádi Furmint Ünnep néven kerül megrendezésre 2012. szeptember 7.-8.-án megújult tartalommal.

2012-ben , a tavalyi évhez hasonlóan, széles program és borkínálattal szeretnénk megmutatni a Mádon, Tokaj-Hegyalján élő embereknek és az ide látogató közönségnek mind azt amire büszkék vagyunk és szívesen megmutatjuk a világnak. Fontosnak tartjuk, hogy a legkiválóbb borászatok, kézművesek, vendéglátók kínálhassák, értékesíthessék  termékeiket.

A Mádi Furmint Ünnepe a település főutcáján és az alkalomra megnyíló helyszíneken kerül megrendezésre. A főtéren felállított központi „Furmint” színpadon pénteken és szombaton folyamatos programok lesznek, az utcákon, tereken komédiások, a régi vásárok hangulatát is felidéző utca zenészek, kikiáltók fokozzák a hangulatot. Az alkalomra megnyíló helyszíneken gyermekprogramok, kiállítások, kisszínházi produkciók mellett kóstolhatók a kiváló mádi borok is. A település főutcáján a Furmint színpad előtti téren kap helyet a Furmint korzo!

A Mádi Furmint Ünnepről bővebben olvashat facebook oldalunkon:

http://www.facebook.com/MadiFurmintUnnep

MINDENKIT NAGYON SOK SZERETETTEL VÁRUNK!!!!

Bor és Gasztronómia Ünnep Újbudán

hétfő, július 23rd, 2012

Wine and Dine by Újbuda

A rendezvény célja

A hagyományteremtő ünnep zajlott remélhetőleg a kerület lakóinak örömére borok, sajtok és ízletes magyar ételek bemutatója, vására.

Időpont: 2012. június 28.-29.-30.- július 01.

Helyszín: Újbuda- városközponti része, az Allee és a Piac közötti sétáló utca / Körösy J. utca/

Az Allee bevásárló központ külső és belső színpadán, sportolási lehetőségek, boksz, foci, bordalok, versek, meglepetés programok voltak.

A Leroy-Alle étterem is bekapcsolódott a borokhoz illő gasztronómiai csodákkal, ízekkel. Az információs standon Kiváló Magyar Élelmiszereket kóstolhattak- felvágottakat, sajtot, biotermékeket, ásványvizet és borkülönlegességeket.

A sétáló utcában már június 8.-tól egy óriás kivetítővel várták a  futball szerelmeseit.

A négy nap pavilonjainak nyitva tartása: a Futball EB meccseihez is igazodva délelőtt 11.-től éjfélig.

A rendezvény fővédnöke dr. Simicskó István államtitkár úr, Újbuda országgyűlési képviselője.

(tovább…)

Kézműves Piac Tokaj Hegyalján

szerda, július 4th, 2012

Augusztus 12. – Üvegbe zárt nyár – aszalás, befőzés

(Zemplén Fesztivállal egy időben)

Tokaj-Hegyalja Piac néven kézművesek piaca látogatható meg augusztus 12.-én, vasárnap a 37-es számú főút mádi elágazása közelében a Disznókő Szőlőbirtokon a Sárga Borház parkolójában.

Havonta egyszer kerül megrendezésre, minden hónap második vasárnapján, 10 órától 15 óráig.

A piac missziója:

Lehetőséget biztosítani a helyi termelőknek, kézműveseknek portékájuk népszerűsítéséhez, helyi értékesítéséhez. Valamint megismertetni minél több Tokaj-Hegyaljához, Zemplénhez kapcsolódó terméket. Helyi, kizárólag kézműves termékek árusítása: tehén-, juh- és kecske sajt, lekvár, szörp, feldolgozott húsáru (mangalica is), méz, saját termesztésű és feldolgozott zöldség, gyümölcs, tönkölybúza-termékek, biotermékek, dísz és használati cikkek Pl. kosarak, nemez, kerámia, népi és fajáték és más faárú, ékszer, textilek, és sok minden más. Több, mint 40 helyi (40km-es körzetből!) termelő részvételével.

Minden hónapnak lesz saját tematikája:

szeptember 9. – Gombát a kosárba! Zempléni Gombász Egyesület kiállítása és gombavásár

október 14. – Szüreti mulatság

november 11. – mangalica-nap

december 9. – adventi vásár

A kóstolóra szóló belépőjegy ára 1900 Ft, ami a vendégeket, minden borászatnál egy bor egyszeri kóstolására jogosítja fel. Természetesen palackozott bort is lehet venni.

Szeretettel várunk Mindenkit augusztus 12.-én!