• Tokaj Nobilis Szőlőbirtok

    Bárdos Sarolta így nyilatkozott: Természethű terroir borok: lehető legkevesebb vegyszerrel a szőlőben és semmilyen adalék anyag a borászatban. A dűlő és az évjárat a legfontosabb a borainknak. Területeink Bodrogkisfalud határában, a Barakonyi és Csirke-mál dűlőkben találhatóak. Borászatunk Bodrogkeresztúr szívében, egy 1800-as évek végén épült, helyi védettséget élvező parasztházban helyeztük el. Présházunkhoz tartozik egy hagyományos pince is, ahol megfelelő klímán tudjuk borainkat érlelni!  

  • Árvay Családi Pincészet

    Megkérdeztünk minden egyes Borbarátnőt, hogy mi a birtok mottója és a borkészítési hitvallása. Most Árvay Angelika válaszát mutatjuk meg.   “Mindannyiunk lételeme és táplálója a szülőföld. Számunkra a Tokaji borvidék szívét szülőfalunk Rátka jelenti. A vulkáni kőzetekbe kapaszkodó szőlőtőkéinkhez hasonlóan mi is gyökeret eresztettünk. A táj szépsége, a kövek kisugárzása és az itt készülő borok adnak energiát a szőlőműveléshez. Borkészítésnél könnyű a dolgunk. Engedjük, hogy dűlőink karaktere érvényesüljön a természet segítségével. Rövid kitérőt tettünk Tokajba, de a gyökereink akkor sem szakadtak el, csak erősebbé váltak. Engedtünk hát a hívó szónak és ismét szülőfalunk dűlőire koncentráltunk. “