Archive for június, 2016

Szent Orbánról az Echo Tv-ben.

csütörtök, június 30th, 2016

Szőnyi Kinga műsorában vendégek voltak Kulcsár Edit – Tokaji Borbarátnők Társasága elnöke -, Demeterné Bártfay Emese – Monok település polgármestere- és Béres Klára – Tokaji Borbarátnők tagja –  akik a 2016. évi Szent Orbán Zarándoklatról beszélgetnek.

Az alábbi linken megtekinthető a műsor:

http://www.echotv.hu/video/113452/20160619_Civil_osszefogas

_++STB4900 SOR MONOK 1605 _++STB5037 SOR MONOK 1605

2016. Jó Éjszakát Mád összefoglaló.

péntek, június 24th, 2016

         

Mád A minőségi idegenforgalom megteremtése a cél a hegyaljai településen.

2016.06. 20.

http://www.boon.hu/madon-stilust-teremtenek/3090326

Tudják-e, hogy az ember először poharat iszik, és csak utána bort? Aki nem tudta, az most a Jó éjszakát Mád rendezvényen megtudhatta miért is mondják ezt.

 

Tudják-e, hogy először poharat iszunk, és csak utána bort?” Dr. Rohály Gábor

borsorDr. Rohály Gábor, a borismeret 80 éves professzora is a Jó éjszakát Mád rendezvény része, egyik színfoltja volt, mint ahogy a meccsnézés is a Percze élményközpontban, Tatárka József polgármester kommentárjaival. Ilyen ez a rendezvény, nagyon érdekes egyvelege a családiasságnak és a kiemelkedő gasztronómiai és kulturális produkcióknak. Megfér itt country és a longue zene, a Kaláka, Racka Jam és Udvaros Dorottya is, a világhírű Rost Andreával. Bár Mád ilyenkor felbolydul, a csendes kis település utcáit csapatok róják, pohárral a kezükben.

 

Ne legyenek idegenek

cc691b02-e5ac-472e-a78d-524cb0cd083aSokan elmondják a polgármestertől a Tokaji Borbarátnőkig, hogy nem a mindenáron való tömegesség a cél, hanem egy minőségi idegenforgalom megteremtése, egy olyan réteg idevonzása, aki azután mint vendég és mint borvásárló, vagy akár mint Mádba befektető is visszatérő lehet. És ami nagyon szimpatikus: a most egy elő-nappal, elő-péntek estével megtoldott rendezvényen arra is ügyeltek, hogy maguk a mádiak is jól érezhessék magukat, ne idegenek legyenek a saját fesztiváljukon.

 

 

 

 

 

219339Visszatérve a pohárhoz: ez a Tokaji Borbarátnők bemutatótermében történt, ahol a nemrég kreált új furmintos poharat tesztelték különféle borokkal az érdeklődők. És Rohály tanár úr azért mondta, hogy poharat iszunk előbb mindig, mert a pohár látványa nagyon fontos kedvcsináló, de utána a pohár ér előbb a szánkhoz, előbb érezzük az illatot, és csak utána billen a nedű is. Aki ott volt, bizonyíthatja, lényeges, hogy mit iszunk, de hogy miből, az sem elhanyagolható kérdés.

 

 

 

 

plakát

 

Egyedi színfolt

Minden évben a Jó éjszakát alkalmával látható, hogyan fejlődik, teljesedik ki a régmúltban gazdag borkereskedő településből a II. világháború utántól lassan lesüllyedő Mád. Tavaly még nem volt kész a Percze élményközpont, az idén már a Gusteau, a Kúria, a Mádi borház mellett különleges gasztronómiájával, és a most debütáló egyik új borával egyedi színfoltjává vált egész Hegyaljának.

Kiss László

 

 

 

Legyünk otthon itthon

Aki ellátogatott Mádra azt is láthatta, aminek a jelentősége túlmutat egy sima rendezvényi részvételen: jelen voltak tállyai, abaújszántói, olaszliszkai, szerencsi, sárospataki, erdőbényei borászok, tállyai (Oroszlános) és debreceni (Ikon) éttermek is a helyi erők mellett. Az egyik jellegzetesen mádi produkció az idén is sokakat vonzott: a sajtudvar, ahol egy sajtmanufaktúrába oltanak ilyenkor egy laza diszkót a mádi sajtos jóvoltából. Legyünk otthon itthon – ismert idegenforgalmi szlogen, de jó látni, ahogy ennek értelmet adnak itt, Hegyalján.

                Öt perccel éjfél előtt

Jó Reggelt! Jó Napot! Jó Éjszakát! Mád!

kedd, június 14th, 2016

plakát

Bizony már reggeltől érdemes a Tokaji Borvidék emblematikus településére ellátogatni, különösen 2016. június 18-án! Ekkor rendezik meg ugyanis Mádon a „Jó reggelt! Jó napot! Jó éjszakát Mád” elnevezésű eseménysorozatot.

Első alkalommal 2014-ben került megrendezésre az egyetlen júniusi estére koncentráló „Jó éjszakát Mád”  rendezvény. Legfontosabb célja  a minőségi szórakoztatás, mind a programok, borok és gasztronómia tekintetében. A program az elmúlt években olyan sikeresnek bizonyult, hogy idén már egész napra kibővülő eseménysorral várják a Mádra érkezőket, így nem csak a borkedvelők, de a családok is találnak maguknak megfelelő programot, számtalan gyerekrendezvény várja ugyanis a legfiatalabbakat is. A kiváló borok mellett a gasztro különlegességek kedvelőinek is kedveznek a szervezők, a mádi sajtkülönlegességek megkóstolásán túl, a Tokaji Borvidék egyetlen fine dinning étterme és  helyi alapanyagokból készült ételek is várják az éhes látogatókat.   A nyitott pincék pedig kihagyhatatlan alkalmat biztosítanak arra, hogy első kézből kóstolhassuk meg a kiváló tokaji borokat, és a borászokkal is koccinthatunk. A kultúrára vágyók se maradjanak otthon, mert  este olyan előadókkal és zenekarokkal találkozhatunk, mint Rost Andrea, Udvaros Dorottya, Ferenczy György és a Rackajam, a Nyughatatlan zenekar, a Kelemen Kabátban, a Lóci játszik, a Kaláka, a Skullcrush vagy a “Sunset Soul”- Kasai Jnofinn, Andrew J, Jász Andris.

Tehát, aki szereti a jó borokat, ételeket és zenét, június 18-án irány Mád, irány Tokaj-Hegyalja! Délelőtt 10-től kifulladásig mindenki talál számára izgalmas programot: sajtműhely látogatás és kóstoló, kertmozi, helyi kézműves termelők bemutatója, kiállítások, gyerekprogramok, borkóstolók, dűlőtúrák várják a látogatókat.

Jegyek kaphatóak a www.broadway .hu oldalon és a helyszínen! Minden jegy és kóstolópohár együttes megvásárlása mellé 1 dl  „Árpád 70”  bor jár a Furmint Alkotóházban.

 

 

Bővebb információ:

www.facebook.com/joreggeltmad

www.facebook.com/jonapotmad

www.facebook.com/joejszakat

Isa Schneider kiállítás 2016. június 18-án Mádon!

kedd, június 14th, 2016

A Demetervin Pincészet ( 3909 Mád, Bercsényi utca 5.) tisztelettel meghívja Isa Schneider Szőlős és Bor című kiállítására 2016 június 18.-án 10 órára.

A kiállításon szereplő képeket Karády István megzenésítette, ezek az bordalok hallhatóak lesznek 16.00 órától.

Várunk mindenkit sok szeretettel! 🙂

cc691b02-e5ac-472e-a78d-524cb0cd083aA Bortündér háza Öt perccel éjfél előtt

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló

szombat, június 11th, 2016

Borbarátnők tagja: Gróf Degenfeld Mária.

Gróf DegenfeldA Gróf Degenfeld Szőlőbirtok borainak megalkotásánál a legfontosabb célunk, hogy sikeresen ötvözzük a több évszázados munkafolyamatokat a legújabb borászati ismeretekkel és a legmodernebb technológiákkal. Ezt a törekvésünket erősíti a ma már 35 hektáros ökológiai szőlőtermesztés és a szigorú hozamkorlátozás, mely a fogyasztók körében is igen népszerű, s díjak sorát elnyert borok készítését eredményezi. Elsődleges fontosságú az adott ültetvény. Feladatunk, hogy megtanuljuk az adott dűlővel azonosítható érzékszervi lényeget kifejezésre juttatni és felismerhetővé tenni évről-évre.
„A nemesség kötelez” –minőség kompromisszumok nélkül. Ez határozza meg a birtok fejlődésének irányát, a birtokon folyó munka és a termelt borok minőségét.
A szőlőbirtok általános filozófiáját négy szóval lehet jellemezni: minőség, természetesség, hagyománytisztelet és nemesség. Életünkben mindig fontos szerepet töltött be Tokaj.Gróf Degenfeld Imre révén több mint másfél évszázadra nyúlik vissza szőlőtermesztő, borkészítő hagyományunk, s ezen szenvedélyünket generációkon keresztül megőriztük. Férjemmel 1994-ben határoztuk el, hogy újjáélesztjük a szőlőbirtokot, és első osztályú termőterületeket, valamint egy ősi pincét vásároltunk Tarcalon, Tokaj mellett. A birtokrészek a tarcali Terézia dombon és a Mézesmál dűlőben, Mád, valamint Mezőzombor határában terülnek el, 100 hektáron és egész Tokaj-hegyalja legjobb szőlőterületei közé tartoznak.

Tokaji pohár női szemmel!

szerda, június 8th, 2016

tokaji pohár női szemmelIsmét nagy eseményre készülünk, melyen, ha velünk tartasz, garantáltan nem bánod meg!
Izgalmas és érdekes borkóstolón vehetsz részt, Rohály Gábor tanár Úr vezetésével!
Az új tokaji pohár női szemmel! Nem csak nőknek…
és ami a poharakba kerül:
Demetervin – Délceg 2015
Tokaj Nobilis – Birtok Furmint 2015
Patricius – Hárslevelű 2014
Pendits – Tokaji Hárslevelű 2013
Szepsy – Birtok Furmint 2015
Béres – Lőcse Furmint 2013
Árvay – Sárgamuskotály 2015

A borkóstolóra előzetes regisztráció szükséges a tokajiborbaratnok14@gmail.com e-mail címen.

                                                                                     Szeretettel várunk! 🙂

2016. évi Szent Orbán Zarándoklatunk képekben!

kedd, június 7th, 2016

_++STB4900 SOR MONOK 1605 _++STB4934 SOR MONOK 1605 _++STB5029 SOR MONOK 1605 _++STB5169 SOR MÁD 1605 _++STB5191 SOR MÁD 1605 _++STB5293 SOR MÁD 1605

béres

Tokaji Borbarátnők Társasága 2015. évi közhasznúsági jelentése.

péntek, június 3rd, 2016

Tokaji Borbarátnők Társasága 2015. évi közhasznúsági jelentése itt megtekinthető:

közhasznúsági jelentés