Tokaji Borbarátnők ismét Tokajért!

Sajtóközlemény

Május 21-én délután ünnepélyes keretek között, vidám hangulatban került sor a Tokaji Borbarátnők legújabb adományának átadására Bodrogkisfaludon, a Faluházban. A nyolcadik Tokaji Borbarátnők Báljának bevételéből származó támogatást a bodrogkeresztúri Eötvös József Iskolasegítő Közalapítvány javára ajánlották fel a hölgyek. A 200.000 Ft-os adományt Kecskés János az alapítvány elnöke vette át.

Képek a közgyűlésről:

 

     A Tokaji Borbarátnők Társasága 2003-ban alakult meg a Tokaj-hegyaljai Mádon,tizennyolc alapító taggal. Az alapítók között     szerepelnek a tokaji borvidék női borászai,pincészet tulajdonosok és a borvidék támogatói. A kezdeményezés legfőbb célkitűzése a tokaji borok hazai és nemzetközi hírnevének öregbítése,a Tokaj-hegyaljai szőlőtermesztés és borászathoz kapcsolódó hagyományok folytatása,illetve ápolása – női szemmel és eszközökkel.

Ezzel a szellemiséggel rendezik meg évről évre a Tokaji Borbarátnők Bálját is,amelyet ma már a környék kiemelkedő kulturális és gasztronómiai eseményei között tartanak számon. A bál árbevételét minden alkalommal jótékonysági célra ajánlják fel a Borbarátnők. A korábbi években így kaptak támogatást művészeti és általános iskolák Tokajban, Erdőbényén, Mezőzomborban, illetve segítették a mádi árvíz károsultjait, illetve tavaly a régió fejemelkedését támogató Tokaj-Hegyalja Fejlődéséért Szövetséget.

A Borbarátnők a támogatáshoz kapcsolódóan – az előző évek gyakorlatának megfelelően, most ötödik alkalommal, rajzpályázatot is hirdettek a támogatott Általános Iskola diákjai részére. A pályázat témája: Tokaj-Hegyalja számomra, mellyel a Borbarátnők a legfiatalabbak figyelmét is szeretnék ráirányítani a helyi értékekre, azok tiszteletére, megbecsülésére. A pályázatra 89 rajz érkezett, melyekből hetet jutalmaztak. Hármat-hármat az alsó és felső tagozatos diákok munkájából, és egy tanulót különdíjban részesítettek.

Első helyezést ért el:    Nyárádi Zsuzsanna és Lakatos Hédi, 2. osztály

Palyov Dávid, 6. osztály

Különdíjban részesült:     Pelles Eszter, 5. osztály

A pályaműveket az iskolában, valamint a Borbarátnők más rendezvényein is bemutatják.

 

2012. május 21.

Írtak rólunk itt.