Tudósítás a 2010. évi bálról

Ismét sikeres volt a Tokaji Borbarátnők Bálja

Idén 6. alkalommal rendezték meg Tokajban, a Kulturális és Konferencia Központban a Tokaji Borbarátnők Bálját.

A szervezők lázas igyekezettel készültek a régió legrangosabb báljára, ahol a bornak passzolnia kellett az itallal, a felszolgálók tömkelege, szinte egyszerre szolgálta ki a 105 bálozót, akik a borvidékről és főleg Budapestről érkeztek, és mindehhez a kulturális rendezvényeknek is illeszkedni kellett. A Kulturális Konferencia Központban mindennek a tokaji borról kellett szólnia beleértve a virágdíszítéseket. A jótékonysági bál bevételét a borbarátnők, az idén a Mezőzombori Általános Iskolának ajánlották fel.

Érlelt sonka vörösboros almapürével
Borjúcomb tonhalas krémmel
Gyömbéres-zöldcurrys vajhal
La Perla Frizzante 2008 habzó bor – Demetervin

Hideg előétel
Szarvasgombás érlelt szürke marha bélszín uborkás tapenáde-val és bazsalikomos zöldsalátával
Tokaj Kikelet Pince Tokaji Furmint 2007.

Leves
Csicsóka – édesburgonya – angolzeller krémleves vaníliás libamáj érmével
Patrícius Borház Kft. Tokaji Furmint 2007. Bendecz dűlő

Meleg előétel
“Tokaji” jércecomb rolád furmintszószban, karalábés burgonyapürével
Béres Szőlőbirtok és Pincészet Lőcse Furmint 2007.

Főétel:
Borjúpofa vargányás szószban, Puy-i lencseraguval vajban sült sárga és fehér puliszkával
Szepsy István Pincészete Tokaji Furmint 2007. Urbán dűlő

Desszert
Tejfölös omlós fánk exotic saláta és joghurt krémmel
Desszertvariáció Mihályi Lászlótól és Hercegh Zoltántól
Orosz Gábor Tokaji Aszú 6 puttonyos 2000.

A desszert és a hozzá dukáló 6 puttonyos 2000-es aszú elfogyasztása után Papp Endre bemutatta a séfeket, akik erre az estére a borászok mellé megteremtették a csodát:
Hercegh Zoltán, Mógor Attila-67 Étterem Székesfehérvár, Cetner Attila-Imola Udvarház Eger, Bujdosó Barnabás-Stand Bisztró Budapest, Takács Gábor-Andrássy Kúria, Németh László-67 Étterem Székesfehérvár, Mihályi László-Európa bajnok cukrász Desszertszalon Budapest

A Borbárt a Tokaj Renessaince a Tokaji Nagyborok Egyesülete szervezte. A
Sajtbár T. Nagy Tamás sajtjaiból került összeállításra.
Csathó Pál grafikusművész A szőlő és a bor dicsőítése című kiállítása a karzaton megtekinthető.
Az est során a Bakos Stúdió – Bakos Zoltán, a borvidékek fotósa képeiből tekinthetnek meg összeállítást.
A rusztikus dekoráció venyigéből és élővirágokból készült, Vadásziné Katikának, tokaji vállalkozónak köszönhetően.
Köszönet és hála illeti a Tokaji Kulturális és Konferencia Központ dolgozóit, Dévald István Igazgató Urat.

A vendégek szórakoztatásáról az Allegra női vonósnégyes és az Albatros zenekar gondoskodott.

forrás: tokaj.hu

Előző évi bálokról bővebben: http://www.tokajiborbaratnok.hu/?p=37

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük