Tokaji Borbarátnők IX. bálja

Kilencedik alkalommal báloztak a borbarátnők

A Tokaji Borbarátnők Társasága IX. Jótékonysági bálját tartotta szombaton, a Tokaji Ferenc Gimnázium Tehetséges Gyermekeiért Egyesületnek (Tokaj) adakozva.

MENUKARTYA jo

Az ezévi 120 fős rendezvényre, a törzsközönség mellett számos új érdeklődő és meghívott vendég érkezett, akiket a bál hírneve és a kíváncsiság vezérelt a borvidékre. Részt vett például díszvendégként Dr. Hende Csaba Honvédelmi miniszter, Kiss Gábor, Magyarország Isztambuli Főkonzulja vendégeivel, Demeter Ervin B.AZ. Megye kormánymegbízottja, valamint az év borásza Áts Károly, Szepsy István és Árvay János.

A színvonalas és minőségi szórakoztatásról Hercegh Flóra, Szent Martin és a Csillagszemű néptáncegyüttes gondoskodott, a talpalávalót pedig az LKBEAT együttes biztosította, és mint mindig Papp Endre konferált.

A nemzeti hagyományőrzés a borbarátnők egyik fontos célja, tehát hazánk neves ruhatervezőit, köztük Tankó Judit Munkácsy-díjas öltözéktervező iparművészt is meghívták, ruhakölteményeiket kiállítva és viselve egyaránt. Emellett a borbarátnők Madarászné Kathy Margit, Hampel Katalin és Szalai Zsuzsanna, Gisztl Anna és Hideg Orsolya ruháit viselték. A viselet-kiállítás látogatható 2013. február 15-ig a Mádi Kúria rendezvénytermében. Az idei bál koncepciója az volt, hogy az ország éttermeinek legjobbjait hívják Tokaj Hegyaljára, a borvacsora megkomponálására, Ruprecht László mesterszakács vezényletével. (Imola Udvarház – Eger, Nomád Étterem – Noszvaj, Rosinante Fogadó – Szigetmonostor, Mandula Étterem – Villány, Manga Étterem – Etyek, Walter Étterem – Perbál, Gusteau Kulináris Élményműhely, Mádi Kúria- Mád, Anyukám Mondta Étterem – Encs, Chianti – Veszprém). A jelen lévő borbarátnők nemcsak saját boraikat, hanem a Mádi Kör neves borászainak furmintjait kínálták.

g_terv_MOLINO

MAD_ROLLUP