Tokaji Borbarátnők különdíja

Lezárult a „ Keltsd életre a parafadugót” pályázat melyet a Tokaji Borbarátnők Társasága, Az Ihatóbb Magyarországért, a Zsirai Pincészet és a dugóforgalmazók együttműködésében szerveztek.
A győztest december 4-én, a Vármegye Galériában tartott sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadón hirdették ki. A Zsűri értékelése alapján a győztes Hetes Réka „Bacchus hordója” elnevezésű alkotása lett, a Tokaji Borbarátnők Társasága által felajánlott különdíjat pedig Nyáry Erika, a SzőlőZsir-ai kitalálója kapta.
A legjobb alkotások december első heteiben útra kelnek, a Pincészet kereskedelmi partnereinek üzletében lesznek megtekinthetők. És hogy hol, melyik alkotás lesz megtalálható, a pincészet facebook oldalán teszik közzé. A kiállítás ideje alatt, december 5-15. között pedig licitálni lehet 8 db alkotásra a Licitaljunk.hu oldalon. A befolyt összeget a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati kutatóintézete kapja, akik őshonos szőlőtőkék megmentésén dolgoznak. Az adományból a fajtagyűjtemény kerül bővítésre.

Béres Melinda a Tokaji Borbarátnőkről beszél