Receptverseny

Tokaji borokhoz illő borkorcsolya receptverseny

A tokaji bor a világon mindenütt ismert hungaricum, Japántól az USA-ig számos rajongója van. Szeretnénk, ha a magyar konyhákban, a magyar asztalokon is az őt megillető helyre kerülne. Ennek érdekében 2009. december 13-án, Luca napkor a Tokaji Borbarátnők Társasága Egyesülete és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület közösen borkorcsolya receptversenyt hirdetett.

A borkorcsolya receptverseny szabályai:
1. A pályázatra otthon elkészíthető borkorcsolyák receptjeit várjuk. Minden, a versengésben részt vevő borkorcsolyának harmonizálnia kell valamelyik tokaji bortípussal (száraz, félédes, édes, késői szüret vagy aszú).
2. A receptekben csak természetes alapanyagokat lehet felhasználni, mesterséges ízesítőanyag és ételfesték nem szerepelhet! A fogásokat lehetőleg helyi alapanyagokból készítsék el a versenyzők.
3. Nem használhatók félkész termékek vagy készen vásárolt tésztafélék, más előre elkészített alapanyagok.
4. A receptek leírásánál fontos a pontos anyaghányad, valamint a pontos és részletes elkészítési leírás (méretek, percek, hőfokok, stb…), akárcsak a bor megnevezése termelő, borfajta és évjárat szerint.
5. A receptekhez az elkészült ételről, illetve lehetőség szerint a készítés fázisairól is fotókat kérünk. A képeket nem kell kicsinyíteni, méretezni, a nyers fotókat kell a pályázatra beküldeni!
6. Egy pályázó több recepttel is pályázhat, ugyanis a versenyben nem az egyes pályázókat, hanem a recepteket fogjuk díjazni.
A pályamunkákat 2010. Nagypéntekig, azaz 2010. április 2-ig várjuk a receptverseny@tokaj-turizmus.hu e-mail címre.

Elbírálás, díjazás:
A receptek folyamatosan, a beküldés sorrendjében kerülnek fel a www.tokaj-turizmus.hu oldalra. A pályázat lezárta után, 2009. április 5-től május 15-ig a honlapon keresztül lehet szavazni a pályamunkákra. A közönségdíjas recept beküldője 2 fő részére meghívást kap a Tokaj Világörökség Fesztiválra. Eredményhirdetés 2010. május 28-án, a Tokaj Világörökség Fesztivál nyitónapján lesz, ahol a nyertes borkorcsolyák és desszertek megkóstolhatóak lesznek. A szakmai zsűri kiválasztása alapján az első 3 helyezett értékes jutalomban részesül, a látogatók szavazatai alapján és az internetes szavazás eredményeként további 1 különdíj kerül kiosztásra.

Az év borkorcsolyája:
A zsűri által legjobbnak ítélt borkorcsolya lesz Tokaj-Hegyalja borainak hivatalos, a borászatok számára is ajánlott kísérője. A kiírók vállalják, hogy a borvidéki rendezvényeken, egy éven keresztül lehetővé teszik a díjazott fogások kóstolását. A receptfüzetet a kiírók elérhetővé teszik a borvidék borászataiban, vinotékáiban, éttermeiben.

Jogi nyilatkozatok:
A versenyző nevezéskor köteles elfogadni, hogy a recepteket a versenyző nevének feltüntetésével a Tokaji Borbarátnők Társasága és a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület marketing célokra szabadon felhasználhatja. A pályázó hozzájárulását kérjük ahhoz, hogy receptjét receptfüzet formájában megjelentessék, és a www.tokaj-turizmus.hu oldal Nagy Tokaji Szakácskönyv rovatában szerepeljen, illetve nyertes pályázat esetén a szponzor cég saját reklámfelületein használhassa. A pályázó írásban kérheti, hogy neve nyertes pályázat esetén ne szerepeljen a reklámanyagokon. Amennyiben erről külön nyilatkozatot nem küld, a nevét a recept mellett minden reklámhordozón és kapcsolódó kiadványon feltüntetjük.

Partnereink:
Borkollégium, Budapest
Kiss B. Ker Kft, Kisvárda,
Tokaj Marketing Nonprofit Kft., Tokaj,
Oroszlános Borvendéglő, Tállya,
Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, Tarcal,
Béres Szőlőbirtok, Erdőbénye,
Andrássy Kúria Hotel Kft., Tarcal,
Vinoport, Budapest,
Inform Média Kft., Miskolc,
Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketingigazgatósága, Eger,
Hegyalja Fesztivál – DeltaFest Kft., Szarvas,
Zempléni Fesztivál – Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft., Budapest,
Príma Konyha Magazin, Budapest

2009. december 13.
Tokaji Borbarátnők Társasága,
Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük