Novella írópályázat

Különleges ünnepi alkalomra jöttek össze a Tokaji Borbarátnők 2009. április 17-én délután a II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Nevelési és Oktatási Intézményben. Egyszerre három fontos aktualitása is volt ennek a rendezvénynek. Ezen került sor a Borbarátnők általuk meghirdetett “Tokaj Hegyalja számomra…” című novellaíró pályázat győzteseinek járó nyeremények átadására, a “Tokaj Hegyalja számomra…” című általános iskolás rajzpályázat eredményének kihirdetésére, valamint átadásra került  a Tokaji Borbarátnők V. Jótékonysági Báljának bevételéből származó támogatás is, amelyet az idén a tokaji II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Nevelési és Oktatási Intézmény Művészeti Alapiskolájának ítéltek oda.
A háromszázezer forintos támogatást Kulcsár Edittől, a Borbarátnők Társaságának elnökétől Bányai Éva, az iskola igazgatója vette át.

A „Tokaj-Hegyalja számomra” c. novellaíró pályázat

 

A Tokaji Borbarátnők feladatuknak tekintik Tokaj Hegyalja értékeinek minél szélesebb körben való megismertetését, és sokak figyelmét ráirányítani országunknak erre a rendkívül gazdag, mély hagyományokkal rendelkező, csodálatos adottságokat hordozó tájára. Ennek egyfajta szolgálatában hirdettek meg az elmúlt év szeptemberében egy novellaíró pályázatot, melynek a „Tokaj-Hegyalja számomra” címet adták. Nagy örömükre a felhívásra számos kiváló írás érkezett. Különlegesen fontos értékkel bírnak azok a pályaművek, melyek további feldolgozásra érdemes helyrajzi elemeket is tartalmaznak. A pályaműveket a Tokaji Borbarátnők kijelölt képviselői mellett független szakértőként a Tokaji Írótáborból Antall István, a Magyar Rádió irodalmi főszerkesztője értékelték.
A pályázat nyertesei:
I. Csabai László: A látogatás (hegyaljai zsáner)
II. Hoffka Júlianna: Boszorkányjárás
III. Müller István: Májusi leltár
IV.Tirkné Bodnár Katalin: Kispista
V. Nyulasi Gábriel István: Tokaji tripitichon
VI. Pányik Barbara: János Gazda bora
VII. Négyesi Rebeka: “E föld nem siralomvölgye…”
VIII. Nagy Zita: Apa

A díjak:

Mivel a Tokaji Borbarátnőknek minden mű kivétel nélkül tetszett, ezért a nem díjazott pálya-művek íróinak a Borbarátnők 1-1 üveg tokaji borral köszönték meg a pályázaton való részvételt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük