Vendégségben a Miskolci Gráciáknál!

A Miskolci Gráciák és a Tokaji Borbarátnők 
A két jótékonysági szervezet úgy döntött, hogy együtt többet tehetnek az emberekért, ezért felevették egymással a kapcsolatot. A Miskolci Gráciák Egyesület és a Tokaji Borbarátnők Társasága más irányban, de azonos célokért küzd, leginkább a kultúra fellendítése és a jótékonyság a céljuk, természetesen női érzékiséggel áthatva. A borbarátnők a Tokaji bor világhírű minőségének megőrzéséért  és a kulturált borfogyasztás elterjesztéséért dolgoznak, de éves jótékonysági báljuk bevételét a borvidék gyermekeinek művészeti támogatására fordítják. A Gráciák, Miskolcon tevékenykednek, legutóbb pl. karácsonykor a Betlehemi lángot adták tovább az emberek otthonába, de sok karitatív rendezvényük is van, és minden évben az egyik összejövetelükre egy céltudatos, híres hölgyet hívnak meg, aki megosztja gondolatait a társasággal és a vendégekkel.
A „Művész – Politikus – Közéleti Ember találkozó”  című rendezvényre október 8-án került sor Miskolcon, ahol a Tokaji Borbarátnők is meghívást kaptak. Az est háziasszonya Pelczné dr. Gáll Ildikó , a Miskolci Gráciák Egyesületének Elnöke, bemutatta az egybegyűlteknek  a  vendéget  Dr. Schmittné Makray Katalint , a köztársasági elnök feleségét. Nagyon kellemes, oldott hangulatban több, mint egy órás beszélgetés , sztorizgatás következett. A hölgyek leginkább a nő szerepére voltak kíváncsiak bizonyos helyzetekben, mint pl. a Vatikáni utazáson a Szent Atyával történő találkozás részleteire vagy arra, hogyan van ideje a rengeteg szerep mellett a családdal ( három felnőtt, családos lány a Tv tornából ) fenntartani a kapcsolatot. Katalin személyében a gráciák és a borbarátnők egy magabiztos, kiegyensúlyozott és nagyon kedves hölgyet ismerhettek meg.
A két szervezet kapcsolatának mindenképpen lesz folytatása, mert együtt, könnyebb célokat megvalósítani  és hasznosabb részesei lehetnek a borvidéknek és a környéknek. Következő lépésként a borbarátnők szeretettel várják a gráciákat február 26-i jótékonysági báljukra.
 
Májer Jánosné Arday Otilia
Tokaji Borbarátnők Társasága, alelnök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük