Rajzverseny-díjkiosztó

Adakoztak a Tokaji Borbarátnők

A Tokaji Borbarátnők Társasága februárban, hatodik alkalommal rendezte meg hagyományos jótékonysági bálját . A bálból befolyt összeget, 100.000 forintot, a Mezőzombori Iskolának ajánlották fel.

Az ünnepélyes átadásra pénteken került sor, amikor a szintén hagyományos „Tokaj Hegyalja számomra…” című rajzpályázat műveit is bírálták. Az első helyezet a Bekecsi Iskola tanulóinak kompozíciója lett, Kardos Levente, Rácz Helga,Haraszti Zalán,Borbély Adrienn közreműködésével. A gyerekek 10.000 forint jutalomban részesültek. Második helyen Tóth Rebeka a Mádi Általános Iskola tanulója végzett, 6.000 forint jutalommal, és bronzérmes lett a Mezőzombori Iskolából Grebely Krisztián, aki 4.000 forintot kapott a borbarátnőktől.
Mivel a rajzversenyen 11 környékbeli település diákjai vettek részt, minden intézmény ajándékba kapott két-két könyvet valamint minden nebulónak csokoládéval köszönték meg a megjelent borbarátnők ( Kulcsár Edit, Májer Jánosné Arday Otilia, Gergelyné Csarnai Szilvia, Koncz Tünde ) a részvételt.
A borbarátnők fontosnak tartják Tokaj Hegyalja szépségeire felhívni a figyelmet és azt, hogy ez minél előbb, még fiatal korban megtörténjen, hiszen a Tokaji Bor jövője a mai gyerekektől függ és attól, hogy a felnőttek milyen példát mutatnak nekik, milyen hozzáállást „nevelnek beléjük”.  Hitvallásuk szerint szép lenne, ha egy nap egy szimpla hegyaljai család jómódban meg tudna élni a saját maga által termesztett szőlőből és készített minőségi Tokaji borból. Éppen ezért már folynak a következő bál előkészületei és keresik a következő intézményt, amelyet érdemes segíteni, mert ott fontosak a helyi értékek.

Hozzászólások lezárva.