Tokaji Borbarátnők Báli Menüje

A Tokaji Borbarátnők Társasága 2015. február 14.-én megtartja  hagyományos Jótékonysági Bálját, idén már XI. alkalommal.
A  menü  a legkiválóbb  helyi alapanyagokból  készül, a Tokaji Borbarátnők és a Mádi Kör tagjainak dűlőszelektált boraihoz.
A Bál menüje:

Gróf Degenfeld Furmint Pezsgő 2011  (Degenfeld)
Fogadó falatok:
Szarvasgombás, bükki mozzarella, karotta pürével
Harcsa körözött, hal tepertővel
Borjú tatár, kapribogyós sült paprikával
Barakonyi Furmint 2013  (Tokaj Nobilis)
Házilag füstölt szilvásváradi pisztráng filé, fürjtojással, kaviárral és zellerrel
Úrágya 57. 2012  (Demetervin)
Kacsacomb, kacsamájjal, almás kimchi-vel, sáfrány szósszal
Tokaji Furmint Lőcse dűlő 2013 (Béres Szőlőbirtok)
Keleméri, báránysült, kucsmagombás kukorica pürével, narancsos sült paradicsommal

Tokaji borecetes, csipkebogyó sorbet
Szent Tamás Furmint 2011 (Szent Tamás)
Korianderes szarvas gerinc, céklával és turbolya gyökérrel
Tokaji Szamorodni 2009 (Szepsy)
Sütőtökös sajttorta, körtés zöldborsó fagylalttal

Tokaji Aszú 6p 2003 (Patricius Borház)

Tokaji Borbarátnők Kávék, kávé különlegessége: Pörkölte a Tokaj Kávépörkölő Manufaktúra

Borbár a Tokaji Borbarátnők és a Mádi Kör boraiból  sommelier Nagy Fruzsina.
A vacsorát Ruprecht László irányításával megvalósító éttermek:
Anyukám Mondta Étterem  Encs
Baricska Csárda Balatonfüred
Chianti Étterem Veszprém
Európa Group / Pannónia hajó/ Budapest
Gusteau Kulináris Élményműhely Mád
Ikon Étterem Debrecen
Jankovich Hotel Rácalmás
Kistücsök Étterem Balatonszemes
Macok Bisztró és Borbár Eger
Mandula Étterem Villány
Manga Gasztroműhely Etyek
Spaletta Kecskemét
Viator Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma
Walter Vendéglő Perbál

 

hat

Hozzászólások lezárva.